productie

alban elfed

‘earth is my body, water my blood, air my breath and fire my spirit’
In oude tijden beschouwde men de aarde als drijvend in het water. De zomer, dag en nacht hebben te maken met de oevers; de eeuwigdurende trillende en bewegende oever van de aarde. De plaats van eeuwige verandering en evenwicht tussen het rijzende en het afnemende jaar nadat de Zon het hoogste punt heeft bereikt. Achter deze oever is de mysterieuze diepte van de oceaan, waar alle wateren naar toe lijken te stromen. Die donkerder wordt naarmate de avonden korter worden. De sfeer van het begin van de herfst is dit donkere water. Alban Elfed is het jaar dat afdaalt in de oceaan. - the order of Bards, Ovates and Druides -

Inge Sieben

Alban Elfed (Autumn Equinox) is een van de vier seizoenfeesten binnen de druïderij en staat voor het einde van de oogsttijd. Een tijd van bezinning en reflectie, van dankbaarheid voor de vruchten van de aarde en voor de ervaringen van het afgelopen jaar. Dag en nacht zijn weer gelijkwaardig. Als we dit ritueel plaatsen in het draaiende jaarwiel, dan ligt het in het westen, waar de zon ondergaat. Hier kijken we naar de ondergaande zon, we vangen een glimp op van de horizon.

Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, Inge Sieben, doet dingen graag op haar eigen manier. Ze heeft sinds 2013 praktijk de Krang, een praktijk voor Hypnose, EnergieBalans™ en Muziekwaterbedtherapie. Vanuit persoonlijke roeping verdiept ze zich meer en meer in Druïderij. Deze passie deelt ze graag met ons.

Tijdens de ceremonie kijken we terug naar de groeiwensen die we eerder dit jaar hebben neergezet. Dit doen we in stilte, in meditatie. Hoe is het proces van de groeiwens verlopen? Daarna delen we symbolisch onze oogst in de cirkel. We danken moeder aarde voor al haar giften. We maken een offer en spreken daarbij het vertrouwen uit dat de groei van de lente weer terug zal komen.

We staan dus stil bij onze relatie tot de natuur en de invloed van de seizoenen op ons lichaam, onze gevoelens en gedachten. We laden ons op met de energie van de aarde, de lucht, de bomen en planten en zenden onze liefde, dankbaarheid en zegeningen uit naar alles en iedereen waarmee we verbonden zijn.

wanneer

nog geen nieuwe datum

investering

waar