productie

beltane

‘de Druïden kunnen bestempeld worden als de magiërs van het westen’
Groeten aan jou, zon der seizoenen, zoals je door de ruimte daarboven reist, met je zekere tred op de luchtreis hoog aan het gewelf; jij bent de gelukkige moeder van de sterren. Je gaat onder in de gevaarvolle oceaan zonder letsel en zonder pijn, en je herrijst weer als een jonge bloesemkoningin op een rustige golf. - Schots Gaelic traditioneel volksgebed

Inge Sieben

Het contact kunnen we weer verbinden door begrip te ontwikkelen over onze verbondenheid met de aarde, de lucht, de maan, de sterren, de vier elementen, de seizoenen, de dieren, stenen, planten en met name ook bomen. Verbonden zijn betekent in dit opzicht ook communiceren met deze elementen.

Deze verbondenheid kunnen we vormgeven door bijvoorbeeld meditaties, ceremonies, rituelen en vieringen. Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, Inge Sieben, doet dingen graag op haar eigen manier. Ze heeft sinds 2013 praktijk de Krang, een praktijk voor Hypnose, EnergieBalans™ en Muziekwaterbedtherapie. Vanuit persoonlijke roeping verdiept ze zich meer en meer in Druïderij. “Beltane is de derde van de 3 lentevieringen in de traditie van de Druïden. Op 1 mei is de lente werkelijk zichtbaar. De doordringende groei-energie van het voorjaar stroomt dan door de aarde en ook door ons. Beltane is de poort naar de zomer die de cyclus binnenleidt die duurt tot Samhain (1 november).”

Samen met Inge vieren we op deze zondagmiddag de opening van de poort naar de zomercyclus. We gaan de groei-energie volledig voelen en in ons opnemen. De vraag die we daarin meenemen is: waarin wil ik groeien?  We gaan onze eigen bloesemremedie samenstellen en houden de Beltane ceremonie in het mooie natuurgebied de Krang, op loopafstand van Inge’s praktijk.

Al sinds mensenheugenis is de mens geïnteresseerd in haar leefomgeving. Veel meer dan nu waren mensen vroeger één met de natuur. Druïderij biedt ons de mogelijkheid de contacten te herstellen die we verloren zijn: tussen onszelf en de natuurlijke wereld, tussen onszelf en de Bron, en tussen onze dagelijkse ‘gewone ik’ en het Diepe Zijn, de Ziel die in ieder van ons aanwezig is.

wanneer

nog geen nieuwe datum

investering

waar