professional

Britta Bost

herborist | wandelgids | docent | vuurvrouw

‘de natuur kan me tot in het diepst van mijn ziel raken’
Britta Bost

Britta is een echt buitenmens. Een echtgenoot, moeder van drie kinderen en vrouw die volledig tot bloei komt wanneer ze in de buitenlucht wandelt en de natuur bewondert en onderzoekt.

Opgegroeid in Zuid-Limburg is ze vooral de eerste negentien jaar van haar leven buiten te vinden; bij de dieren op de boerderij, in de uitgestrekte velden of in het bos. Ook gaat ze geregeld samen met haar broer en een stel vrienden op pad met de pony’s. De liefde voor het buitenleven heeft ze dus altijd al sterk ervaren, dit voelt voor haar als ‘thuis’.

Ze is altijd werkzaam geweest in het landbouw praktijkonderwijs. “Juist praktijkonderwijs, omdat dit heel goed bij mijzelf past en ik sterk fan ben van het leren door te ervaren, door te doen! Automatisch worden dan ook alle zintuigen geprikkeld en dat maakt het zo leuk, afwisselend en divers, maar zorgt eveneens voor een diepere indruk.”

Gedreven door haar interesse voor de natuur en haar open nieuwsgierigheid om precies te weten wat er groeit en bloeit in haar directe omgeving, is ze later in haar vrije tijd nog een Herboristenopleiding gaan volgen. Kruiden in de breedste zin van het woord, herkennen en leren wat je er zoal meekunt doen. Ondertussen geeft ze aan deze opleiding zelf les als docent algemene plantkunde en mag ze haar passie voor de natuur overbrengen en delen met aankomend Herboristen. Daarnaast leidt ze als gids van Staatsbosbeheer groepen door natuurgebied De Strabrechtse Heide.

Haar grootste passie is en blijft echter nog steeds de verwondering voor alles wat ‘zomaar’ rond vliegt, loopt, kruipt, groeit en bloeit. De ‘gewone’ dagelijkse dieren en planten die je om je heen ziet en haar telkens weer oprecht kunnen raken en haar een gevoel van geluk, respect en vreugde geven. Zo gewoon en zo ontroerend mooi.

‘het buitenleven is prachtig, magisch en brengt je tot rust’

producties