professional

Chrit Werdmölder-Smeets

paramedisch therapeut | matrix | human design

‘jij hebt de regie over je denk- en leerprocessen’
Chrit Werdmölder-Smeets

Na 26 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt te hebben, gooit Chrit haar leven in een aantal jaren over een heel andere boeg. Dit resulteert in de opening van een eigen praktijk, waarin ze mensen helpt met het oplossen en voorkomen van mentale problemen, variërend van stressklachten, slaap- en leerproblemen tot angsten, PTSS en het verwerken van trauma’s.

Zelf loopt ze, na jaren van overbelasting en het overlijden van een vriendin, in 2011 bijna tegen een burn-out aan. Een paar gesprekken met een psycholoog zetten haar weer op de juiste koers. Vervolgens helpt een natuurgeneeskundig therapeute haar alle oud zeer en jeugdtrauma’s om te buigen. Chrit raakt gefascineerd door de connectie van het menselijk lichaam met gedachten, emoties en gevoelens. En dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren.

Ze volgt workshops Quantum Touch en begint aan de hbo-opleiding Register Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig therapeut. Deze opleiding rondde zij op 7 juli 2019 af met een diploma. Haar scriptie ‘Leven! Ondanks jeugdtrauma’ en de thesis ‘ADHD en voeding’ en alle behandelingen, die zij zelf ondergaat tijdens deze drie jaar, dragen bij aan nog meer bewustwording en spirituele groei.

Uiteindelijk komt in 2018 de ©MatriXmethode in beeld. Ze wordt door pionier Ingrid Stoop getraind in deze interventietechniek. In het kader van de professionalisering is ze vanaf november 2019 geregistreerd als docent in het CRKBO register en begeleidt als één van de tien trainers van het MatriXmethode instituut ook landelijk de flexibele trainingen.

‘deze razendsnelle gesprekstechniek voor het ontladen van angsten, trauma’s en opruimen van volle hoofden is zo’n mooie praktische aanvulling op alles wat ik al te bieden heb in mijn praktijk’