professional

Davie Broers

coach lachyoga

‘lachen verbindt en geeft een gevoel van veiligheid’
Davie Broers

De in Brabant opgegroeide, maar in Weert wonende Davie heeft meer dan veertig jaar ervaring in de gezondheidszorg. Als jonge verpleegkundige volgt hij de specialisatie oncologie, is later werkzaam in de verslavingszorg en werkt nog altijd in de thuiszorg.

Via zijn werk als oncologieverpleegkundige bezoekt hij regelmatig congressen. Als een van deze congressen door de arts Dhyan Sutorius wordt afgesloten met een gezamenlijke dosis ongegeneerd lachen, raakt Davie gefascineerd. Hij verdiept zich in de wetenschappelijke kant en de positieve effecten van lachen en komt uiteindelijk in contact met lachyoga (dat overigens niets met yoga te maken heeft).

Met zijn vrouw José heeft hij inmiddels een praktijk, Innerka, gericht op het geven van workshops lachyoga en het coachen en begeleiden van mensen met kanker. Lachyoga biedt namelijk een compleet pakket voor verbetering van fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel welzijn.

Bovendien kunnen we allemaal lachen en zijn we allemaal ervaringsdeskundigen. Helaas zijn we door de jaren heen steeds minder gaan lachen. Terwijl wetenschappelijk is bewezen dat lachen gezond is voor zowel lichaam als geest. Onze hersenen maken ook geen onderscheid tussen een echte lach of een neplach. Toch wordt in de praktijk nog weinig gebruik gemaakt van deze eenvoudige methode. Davie, trotse vader/opa van twee dochters en twee kleinzoons, wil daar verandering in brengen door mensen te laten ervaren wat lachen met je doet.

‘al je spanning loslaten en opgelucht naar huis’