professional

Dominique Boesten

facial gua sha teacher | ringana | entrepreneur

‘if your dreams don’t scare you, you don’t dream big enough’
Dominique Boesten

Geboren in Kerkrade, opgegroeid in Weert, gestudeerd in Breda, gewerkt als pr-adviseur in Gouda, vervolgens in 1995 als ZZP’er aan de slag in Den Haag, drie jaar later als marketingconsultant naar Wenen, in 2000 een communicatie-bureau geopend in Innsbruck, in 2005 verhuisd naar Kitzbühel en sinds eind 2006 terug in Nederland, terug in Weert. Kortom, Dominique Boesten is een bezige bij (to say the least).

Mede dankzij haar vele omzwervingen en ervaringen verheugt Dominique zich altijd op (nieuwe) ontmoetingen met inspirerende mensen. Bewust-zijn en blijven bewegen. Op die manier haar bijdrage leveren aan het universum, mensen helpen en inspireren, dat is haar passie.

En dat doet ze op verschillende manieren. Enerzijds als de grootste brand ambassador in Nederland voor het Oostenrijkse merk RINGANA, dat al sinds 1996 verse vegan skincare en voedingssupplementen produceert. Als entrepreneur en netwerker helpt ze daarnaast mensen om parttime hun eigen green business op te bouwen en hun dromen na te jagen. Alsof dat nog niet genoeg is, helpt ze bovendien drukke dames met super simpele self-care routines om van binnen en van buiten te stralen. Dit komt voort uit haar liefde voor Yang Sheng (letterlijk vertaald ‘het leven voeden’). Het is dát onderdeel in de klassieke Chinese geneeskunde dat focust op self-care. Oftewel, wat je zelf kunt doen om het zelfhelende vermogen van je lichaam te ondersteunen en gezond te blijven.

Als alleenstaande moeder van een zoon met Down Syndroom weet Dominique als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. “Self-care is een must, juist als je er alles aan doet om alle ballen in de lucht te houden.” Yang Sheng technieken, zoals Gua Sha en body tapping, zijn wat Dominique betreft de beste oplossing. Sinds 2020 houdt ze zich daar dagelijks mee bezig. “Deze tools zijn zo eenvoudig en tegelijkertijd effectief, dat ze je in slechts een paar minuten per dag helpen om onder meer je vitaliteit, energieniveau en de gezondheid van je huid te verbeteren.”

‘mijn hart straalt als ik iemand mag inspireren’