professional

Dorrie Houtappels

lifecoach | qigong | healer mens & dier | heart lady

‘it is the heart that leads us to who we truly are’
Dorrie Houtappels

Anderen te steunen vrede in zichzelf te vinden en te voelen, want ieder mens verdient het om vrij te zijn en veilig te zijn vanbinnen. Als jong meisje beseft Dorrie Houtappels al dat ze anderen wil helpen. Vanuit een zeer diepe passie. Wetende dat geen enkele benadering de juiste is om iemand te helpen, heeft ze zich verdiept en getraind in veel gebieden, waaronder zelfverdediging, familieopstellingen, NLP (Neuro Linguïstisch Programming), EFT (Emotionally Focused Therapy), Reconnective Healing, Zen, Tai chi en Qigong.

Inmiddels is ze al zestien jaar fervent beoefenaar en trainer in Qigong (medicinale). “Ik heb in deze laatste vorm jarenlang lesgegeven, over de hele wereld lezingen gegeven, online coachsessies en cursussen verzorgd en voel mij een rijk mens met alle levenskennis die ik hiermee heb opgedaan”, vertelt ze in alle bescheidenheid. “Ik heb 14 jaar in Nieuw-Zeeland gewoond en daar mijn boek geschreven: ‘It’s time to view life with a new lens’. Op dit moment ben ik terug in Nederland.

Een kalm aanwezige heart lady, zo is Dorrie het beste te omschrijven. “Mijn grootste passie is het delen van “the power of the heart”. Het hart, dat zoveel wijsheid bevat en waar wij zeker in deze tijd ontzettend veel kracht uit kunnen putten. Het kan ons de weg wijzen in de onzekere tijden, waarin we momenteel leven.”

We zijn de architect van onze eigen mind, daar is ze diep van overtuigd. Hoe mooi is het om dit te kunnen ontdekken en vorm te geven in je eigen leven. Zodat je gewoon kunt zijn. Daarvoor werkt Dorrie vanuit haar eigen praktijk aan huis, gaat ze graag met mensen de natuur in om hen te coachen en daarnaast geeft ze healingen aan zowel mensen als dieren.

In haar ogen is de tijd van in een grot zitten en mediteren om zo rust en verlichting te bereiken voorbij. “Met bewustzijn en vanuit het hart leven; dat kunnen wij hier in Nederland ook met een baan, een huishouden en een gezin. De kern gaat over meer harmonie, voor onszelf en de samenleving”, benadrukt ze. “Geen oude en gedateerde spirituele beelden meer. Nee, want als we aan onszelf werken en meer kennis opbouwen, kunnen we betere keuzes maken in ons leven. Dan weten we wat onze richting is en hoe we op een gezonde manier voor ons lichaam kunnen zorgen. We kunnen kalm en toch alert zijn in een steeds veranderende, drukke wereld.”

‘no matter what happens: life is beautiful… everywhere we can find our treasures’

producties