productie

gave en opgave van hoogsensitiviteit

‘hoe kun jij leven vanuit je eigen plek en je niet laten verleiden om telkens van je plek te gaan’
Voor mensen die in hun kracht willen leven, specifiek vanuit hoogsensitiviteit (HSP). Voor mensen die overspoeld worden door het leven en beter hun grenzen willen bewaken. En voor mensen die helemaal hun kracht willen staan en gewoon willen zijn zoals ze zijn.

Hanneke Hoens

Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitiviteit. Deze mensen nemen (on)bewust meer prikkels waar uit hun omgeving, ze hebben een sterkere gevoeligheid. Ze ervaren meer en ervaren intenser dan anderen. Daarnaast hebben ze meer tijd nodig om prikkels te verwerken. De term is relatief nieuw, maar mensen die sensitiever zijn dan gemiddeld zijn natuurlijk van alle tijden.

Hoogsensitiviteit is geen stoornis en heeft niets te maken met bovennatuurlijke zaken. Het hoeft zelfs totaal geen probleem te zijn. In onze drukke en prestatiegerichte maatschappij ligt overprikkeling echter altijd op de loer. HSP-ers lopen meer risico op een burn-out of andere geestelijke en lichamelijke klachten wanneer ze niet voldoende ruimte krijgen of nemen om alles te verwerken. Wie er goed mee om weet te gaan en voldoende hersteltijd weet te nemen, kan ook profiteren van die sensitiviteit.

In de productie ‘gave en opgave van hoogsensitiviteit’ krijg je informatie over hoogsensitiviteit. Je leert wat dit precies inhoudt en waar je plek, je grens en je kracht liggen. Op deze manier leer je hoe je beter met jouw (hoog)gevoeligheid kunt omgaan.

Ook wordt gekeken naar jouw patronen, waar deze vandaan komen en hoe jij dingen doet. Natuurlijk is er ruimte voor het delen van ervaringen. De nadruk ligt op het ervaren en leren hoe jij het doet en hoe jij het graag wilt doen. Je krijgt de tijd om te oefenen met andere manieren of het verdiepen van je eigen manieren.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je in jouw leven, bij jouw gebeurtenissen, in je eigen situaties steeds beter kan reageren vanuit je kracht.

Naast haar eigen praktijk, Hoens Coaching en Counseling, gericht op persoonlijke begeleiding en ontwikkeling van mensen die vastlopen of juist niet willen vastlopen, is Hanneke Hoens tevens verbonden geweest aan Sonnevelt Opleidingen, als docent stresscounseling, docent vernieuwend coachen en docent psychologie in de praktijk.

wanneer

nog geen nieuwe datum

investering

waar