professional

Inge Sieben

paramedisch therapeut | druïde | hypnotherapeut

‘the essence of the beautiful is unity in variety’ – Felix Mendelssohn
Inge Sieben

Als tiener wil Inge eigenlijk geneeskunde studeren, maar het wordt uiteindelijk gezondheidswetenschappen. Haar loopbaan start ze als clinical study manager, iemand die klinisch onderzoek coördineert. Leuk en interessant. Zeker! Maar ook stressvol en druk.

Bovendien is Inge te eigengereid om naadloos in een bestaand systeem te passen. Op een dag leest ze over alternatieve geneeskunde, iets wat altijd al haar interesse heeft. Hierin vindt ze de diepgang die ze zoekt en de verbinding met anderen waarna ze verlangt. De opleiding AuraTouch in Amsterdam resulteert in 2013 in de start van een eigen praktijk.

“Uit allerlei workshops en opleidingen bundel ik inzichten en daar komen mooie nieuwe vormen van behandelen uit, zoals EnergieBalans. Een methode waarmee ik coach, meevoel en de energiestroom in het lichaam weer optimaliseer”, vertelt ze. Ook is ze in bezit van de Auramed, een apparaat dat de energiedoorstroming in de interne organen meet en zo een beeld geeft van de actuele energiehuishouding.

Daarnaast helpt ze als hypnotherapeut mensen die graag een gedragsverandering willen maken, maar dit moeilijk vinden. Hypnose is zo’n mooi vakgebied! “Als mensen bijvoorbeeld bij mij komen voor een hypnosesessie afvallen, dan is bespreking van een gezond voedingspatroon vast onderdeel. Voedingsleer conform de Traditionele Chinese Geneeskunde neem ik hierin mee en ik ben voorstander van een dieet dat de bloedsuikerspiegel zo constant mogelijk houdt, zodat er geen ‘dipjes’ in energie ontstaan. Deze systemen samen laten komen is soms een behoorlijke uitdaging, maar ik vind het leuk om deze zoektocht samen aan te gaan.”

Dat onderzoeken, ontdekken, typeert haar. Vanuit persoonlijke roeping verdiept ze zich zo meer en meer in Druïderij. Een passie die heel kloppend voelt voor haar en haar helpt om vooral haar hart te volgen.

In maart 2017 is Inge, samen met man en kinderen, verhuisd naar het mooie natuurgebied de Krang in Swartbroek. Hier voelt ze zich als een vis in het water! Alles klopt hier: helemaal met een mooie, grotere praktijk met de naam De Krang midden in de natuur.

‘keep your eyes on the stars and your feet on the ground’ – Theodore Roosevelt

producties