professional

Karin Beerens

qigong | body worker | sacred body awakening

‘de mens kan niets leren, behalve door van het bekende naar het onbekende te gaan’ – Claude Bernard
Karin Beerens

Op dit moment is Karins leven gevuld met vreugde, het is rijker en voller geworden. “Mensen en het leven maken mij altijd nieuwsgierig. Ik leer steeds van mijn eigen leven en dat van anderen”, zegt ze. “Als mens leven we tussen hemel en aarde. Het leven wil daarom dóór mij heen, wil ervaren en gevoeld worden en dit lukt mij door toe te staan en los te laten.” In haar is een diep vertrouwen ontstaan, dat altijd het juiste aanwezig is voor haar en voor wat zij nodig heeft.

Door lichaamswerk en daarbij aanwezig te blijven in alles wat er gevoeld wil worden, heeft Karin – die ook medisch QiGong docent is – de verbinding met haar lichaam en levensenergie herstelt. “Ik heb opnieuw leren spelen, de humor weten te behouden, ben wijs geweest en vooral in liefde gebleven.

Hierdoor voel ik mij vitaler dan ooit. Zachtheid en lief zijn kunnen zo transformeren naar zachte kracht. Deze bron-kracht zet ik graag als bedding in tijdens de workshops en medische QiGong lessen.”

Haar missie is anderen te helpen de eenheid in zichzelf te herontdekken. “Energie wil altijd in balans zijn. Vanuit de medische QiGong wordt gekeken naar waar er teveel en waar een tekort is aan energie; waar stroomt deze lekker door en waar staat deze nagenoeg stil. Ik voel me dankbaar dit uit te mogen dragen.”

Ze legt uit dat het lichaam ons via klachten de kans geeft bewust te worden van wat we eerder niet konden horen en voelen. Door met meer aandacht te luisteren, kunnen we leren horen wat het lichaam ons probeert te vertellen en daarmee het zelfhelend vermogen van het lichaam aanspreken. Vooral het versterken van ons energieveld en het losser komen van datgene wat vastzit. “Met onder andere een aanraking gaat de energie weer stromen en kan de oorspronkelijke kwaliteit tevoorschijn komen. Zo kun je ervaren wie je in essentie bent en expressie geven aan jouw potentieel.”

Graag nodigt ze iedereen uit om het lichaam steeds meer te gaan ervaren als een ‘thuisplek’, waardoor je beter kunt horen wat je lichaam te vertellen heeft. Het aanwezig zijn in je lichaam geeft innerlijke rust en stabiliteit. “Met plezier loop ik een stukje met je mee op deze weg en steun je in het dichterbij jezelf komen.”

‘hier in dit lichaam bevinden zich de heilige rivieren: hier bevinden zich de zon en de maan en ook de pelgrimsoorden…ik ben nog geen andere tempel tegengekomen die zo zalig is als mijn eigen lichaam’ – Saraha