professional

Karin van den Wittenboer

paramedisch therapeut | hypnotherapeut | nei

‘aan de wieg van een ziekte of ongemak staan altijd energetische processen’
Karin van den Wittenboer

De meeste mensen in Weert kennen Karin als zeer ervaren yogadocent, maar naast de Yogapraktijk heeft ze sinds 1999 een praktijk in natuurgeneeskunde, Pentacoaching. Daarin combineert ze verschillende technieken en methodes om mensen te helpen bij het oplossen van problemen, zowel fysiek als mentaal. 

Vanuit haar achtergrond in hatha-yoga heeft ze een jarenlange zoektocht afgelegd naar het samenspel tussen lichaam en geest. Deze reis heeft ze verder verdiept door zich diverse therapieën eigen te maken en te leren van de pioniers op het gebied van natuurgeneeskundige, waaronder Roy Martina.

Nog steeds kan Karin het niet laten om jaarlijks de nodige cursussen en trainingen te volgen en zo steeds weer nieuwe methodes en inzichten te ontdekken, die ze vervolgens toepast in haar praktijk. Enkele voorbeelden van behandelwijzen of therapieën zijn: bioresonantie, NEI, hypnotherapie, kleurenpunctuur, EMDR en reflexintegratie therapie.

“Elk probleem vereist een andere aanpak en door mijn inzicht te vergroten, verbreed ik mijn mogelijkheden om de gepaste behandeling te bieden”, laat ze enthousiast weten. Haar enthousiasme deelt ze graag met zowel haar dochters, Ellen en Sanne, als haar man Martinus. Logisch, want de praktijk ligt naast het woonhuis aan de Boshoverbeek.

Mensen helpen, daar draait het om in het leven van Karin. Of ze nu iemand helpt te ontspannen en zijn balans te vinden of iemand helpt met pijnklachten, traumaverlichting of allergie.

‘mijn deur staat open, ook als je de oorzaak van het probleem niet weet of de klachten moeilijk onder woorden kunt brengen’

producties