productie

lachen is universeel

‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!’
We kunnen allemaal lachen zonder reden, moppen of entertainment. Kinderen lachen heel makkelijk, zonder voorwaarden. Zij weten instinctief dat dit een gezonde uitlaatklep is. Het lucht op en werkt aanstekelijk. Lachen is een universele taal.

Davie Broers

Lachyoga ontstaat in 1995, nadat dr. Madan Kataria (een arts in Mumbai, India) een inspirerend artikel leest over lachen als medicijn. Hij verdiept zich in een enorme hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek over de positieve effecten. Eenmaal overtuigd begint hij met veel passie en plezier lachyoga in de praktijk te brengen.

In de workshop lachyoga wordt onder meer gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen uit de yoga, waarbij de nadruk ligt op uitademen. De lach is een eenvoudige manier om de uitademing te bekrachtigen. Zien lachen, horen lachen, doet lachen want lachen verbindt en geeft een gevoel van veiligheid. Samen lachen brengt ontspanning, ontlading en laat harten opengaan. Het bevordert je zelfvertrouwen en zorgt dat je contact maakt met je innerlijke kern, waardoor je je vrijer voelt.

Andere voordelen van lachen zijn:

  • versterking van het immuunsysteem
  • stimulering van de aanmaak van endorfine
  • pijnverlichting en stressvermindering
  • bevordering van het geluksgevoel
  • werkt als een natuurlijk antidepressiva

Davie Broers is van huis uit verpleegkundige met een specialisatie in oncologie, verslavingszorg en thuiszorg. Tegenwoordig heeft hij een praktijk, Innerka, gericht op het geven van workshops lachyoga en het coachen en begeleiden van mensen met kanker. Hij is tevens bedenker van het lachdoosje.

wanneer

nog geen nieuwe datum

investering

waar