professional

Laura Alteveer-Ramakers

docent yin yoga | thaise yoga massagetherapeut

‘come out of the circle of time and into the circle of love’ – Rumi
Laura Alteveer-Ramakers

Na veel omzwervingen in het bedrijfsleven gooit Laura, geboren en getogen in Weert, rond haar dertigste het roer om en gaat gezonder en bewuster leven. Ze verdiept zich onder meer in yoga, mindfulness en meditatie. Dit resulteert erin dat ze veel minder stress ervaart, meer zelfvertrouwen en meer energie krijgt. Dat smaakt naar meer! “Gaandeweg leerde ik dat ik mocht zijn zoals ik ben en dat ik veel meer durfde dan ik zelf altijd dacht. Veel mensen denken dat yoga een soort circusact is met benen in je nek, maar het gaat bij yoga niet om lenigheid maar om een flexibele geest.”

Laura volgt diverse (internationale) lerarenworkshops en doet in 2012 de 200-uurs Yoga docentenopleiding in Eindhoven. Ruim tien jaar verzorgt ze meerdere yogalessen per week, vijf jaar met plezier bij Yoga Weert en vijf jaar in haar eigen yogastudio. Sinds eind 2021 geeft ze alleen nog voor privé-yogalessen.

“Ik richt me inmiddels volledig op Thaise massagetherapie. Want, waar de liefde voor yoga een liefde op het tweede gezicht was, was de liefde voor deze massagetechniek absoluut liefde op het eerste gezicht”, aldus Laura die in 2011 tijdens een workshop voor het eerst hiermee kennismaakt. “Ik had er nog nooit van gehoord, maar was meteen verkocht. Deze massage gaf zo ontzettend veel ontspanning; ruimte in mijn lichaam en tevens mijn hoofd.”

In 2013 start ze de driejarige opleiding tot Natuurgeneeskundig Thaise Massage Therapeut bij Thai Dee, hét opleidingsinstituut voor Thaise Yogamassage, hbo-geaccrediteerd en officieel erkend door het Ministry of Natural Health. Wanneer ze deze in 2016 succesvol afrondt, opent ze haar eigen massagepraktijk voor (zwangerschaps)massages, privé-yogalessen en workshops. “Uiteraard blijf ik me doorontwikkelen door met regelmaat bijscholingen te volgen bij diverse (inter)nationale docenten. Daarnaast ben ik een vast stageadres van Thai Dee en sinds 2022 docent in het eerste jaar van deze opleiding.”

We kunnen best vaststellen dat Thaise Yogamassage haar grote passie is. Ze hoopt dit nog heel lang te doen en is blij dat de massagevorm steeds populairder en bekender wordt. “Ik ben nu volledig in mijn element, leef het leven dat ik altijd wilde.”

‘there’s no greater wealth in this world, than peace of mind’

producties