professional

Liesbeth Vaes

encaustic artist | counselor

‘luisteren in de wetenschap dat je heel bent zoals je bent en alle antwoorden in je draagt’
Liesbeth Vaes

In het donkerste van haar leven vindt Liesbeth Vaes twee belangrijke dingen op haar pad; encaustic art en mensen met een luisterend oor. Beide helpen haar met het doorleven en helen van haar verdriet. Beide vormen een (nieuwe) inspiratiebron.

Het maken van unieke soulwhispers met behulp van gekleurde was en een heet (strijk)ijzertje, geeft rust, maar opent ook een deur naar haar innerlijke gevoelswereld. “Na mijn eigen heling ben ik me verder gaan bekwamen in het werken met was, ben workshops gaan geven en mensen met een hulpvraag persoonlijk gaan begeleiden. Vooral de interactie, de eerlijke, mooie gesprekken die dan ontstaan zijn enorm waardevol voor het ontdekken van ieders eigen innerlijke wijsheid.”

Tijdens deze gesprekken put Liesbeth uit een schat aan levenservaring waarin rouw een groot stuk heeft ingenomen. Inmiddels assisteert ze ook op parttimebasis bij uitvaarten. Haar compassievolle hart, eindeloze empathie en hogere bewustzijn komen daarbij goed van pas. “Dit zijn elementen die ik dag en nacht meeneem in alles wat ik doe. Zowel in rouwbegeleiding, eventueel als gastvrouw bij uitvaarten, als bij het schilderen en het creëren van soulwhispers.

Dankzij de (zelfgemaakte) wasafbeeldingen beseft deze dochter, zus, echtgenote, moeder, vrouw in alle facetten pas op latere leeftijd dat ze altijd heel bewust, vanuit haar gevoel, met kleurencombinaties bezig is. Ook nu werkt ze vooral vanuit het gevoel (niet vanuit het hoofd). Via diverse spirituele en energetische opleidingen worden haar intuïtieve schilderijen steeds meer een ingang waardoor ze zich kan afstemmen op de boodschappen van de ziel op dat moment. Op een creatieve manier diepzielduiken, zoals ze het zelf graag omschrijft.

Als gevolg hiervan heeft Liesbeth al een set van 40 energetische inzichtkaarten (o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en Bullseye Publishing) op haar naam staan. “Ze ontstaan vanuit liefde en verbinding: spirituele en sprookjesachtige afbeeldingen in levendige, krachtige of juist zachte tedere kleuren. Samen met de bijbehorende boodschap mogen zij heling brengen en inzichten geven in het bewustwordingsproces.”

‘zoek jezelf niet in de ogen van een ander, maar kijk in je binnenste en bewonder wat je daar ziet’

producties