professional

Linda Smeets

coaching by vocal | bewustzijnsontwikkelaar

‘overgave tijdens het zingen, jezelf verliezen in het moment, brengt jou naar je kern, oordeelloos, licht en met joy’
Linda Smeets

Geboren zangeres, verbinder, spiritueel, gevoelig, passievol, respectvol, met aandacht. Dat zijn kenmerkende woorden voor Linda. Ze zingt vanaf het moment dat ze kan praten en geeft haar eerste optreden op vierjarige leeftijd voor de hele basisschool. Dat vergt behoorlijk wat lef. Ook later wanneer ze kiest voor het conservatorium, het onzekere, maar ze kan eigenlijk niet anders; dit is wat ze móet doen.

Wanneer ze zingt, voelt ze haar hart opengaan en voelt ze haar liefdevolle energie de zaal instromen. Die interactie voelen, communiceren op een hoger niveau, dan is ze op haar best. “Spiritualiteit is me door m’n moeder met de paplepel ingegeven. Hier wilde ik zelf ook iets mee – ik was me toen nog niet bewust van alle mooie dingen die gebeuren tijdens mijn zanglessen – maar ik wist nog niet wat. Het huiskamerconcert bij Harri Vermunt en Carla Bloemen was zo fijn, zo inspirerend. Dat bleek een keerpunt.”

Haar nieuwsgierigheid is gewekt en ze ontdekt dat het antwoord (waarom die ervaring zo voelt) ligt in het bewustzijn, de gelijkgestemdheid. Ze wordt door Harri en Carla uitgenodigd deel te nemen aan hun meerjarige training tot bewustzijnsontwikkelaar en grijpt deze kans met beide handen aan. Zo vindt ze haar nieuwe route.

Afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht (HKU) voor Lichte Muziek Zang, uitvoerend en docerend, verdiept ze zich verder in EVT, CVT, Pahn, Klassieke techniek en Larynx Manipulatie. Inmiddels maakt ze deel uit van de ecologie van carlabloemen.nu, die mensen helpt om, vanuit eigen kracht en talenten, dát te doen, wat ze eerder nooit voor mogelijk hielden: de andere route!

Linda doet dit op haar eigen unieke wijze, met haar ‘van zingen naar zijn’ sessies. “Vanuit stilte, vertrouwen en aarding ontstaat zo’n mooie energiestroom. Ik begeleid deelnemers in dit proces en leer ze te kijken, te voelen. Ik stel vragen en dat wat ik zie geef ik terug wat tot hele mooie”, bijzondere inzichten leidt.

‘those who wish to sing always find a song’