professional

Marcel Kerkhofs

systemisch coach | counselor

‘een gids kan je maar begeleiden tot het punt waar hij zelf geweest is’
Marcel Kerkhofs

Op zeer jonge leeftijd krijgt Marcel te maken met ingrijpende gebeurtenissen in zijn leven. Door gebrek aan ondersteuning en (h)erkenning raakt hij zichzelf behoorlijk kwijt, waardoor hij steeds meer psychosomatische klachten krijgt die vervolgens ook weer verkeerd begrepen worden.

De vicieuze cirkel waarin hij vervolgens belandt, zorgt dat hij steeds verder in zichzelf moet/gaat zoeken naar wat er eigenlijk werkelijk met hem aan de hand is. Een jarenlange worsteling die uiteindelijk resulteert in een heftige burnout met een diepe persoonlijke crisis. Een uitnodiging om alles aan te kijken wat er ligt. Na veel uiteenlopende therapieën gevolgd te hebben, kan hij zichzelf helen en begint hij zich te ontwikkelen als coach/counselor. “Mijn eigen ervaring gecombineerd met mijn opgedane kennis en kunde heeft me gemaakt tot wat ik nu ben: een professionele begeleider op basis van ervaringsdeskundigheid.”

Door zijn levensloop is hij een ervaringsdeskundige professional die begeleiding kan bieden op het vlak van grensoverschrijdend gedrag/misbruik en daaruit voortvloeiende klachten, zoals burnout, ptss en chronische (psychosomatische) klachten. Hij is in staat veiligheid en vooral begrip te bieden bij precaire gevoelens en emoties. “Ik kan er voor anderen zijn omdat ik er zelf geweest ben.” 

Marcel heeft bij Phoenix Opleidingen in Utrecht een intensieve driejarige post hbo-opleiding afgerond op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Hij is vooral thuis in Systemisch Werk en Transactionele Analyse, heeft zich gespecialiseerd op het vlak van trauma seksualiteit (Excetra) en ontwikkelt zich steeds verder op het terrein van transpersoonlijke ontwikkelingen traumaheling. Zijn begeleidingsfilosofie is gebaseerd op het gegeven dat je diep van binnen je eigen wijsheid en richting weet.

‘daar waar een probleem ontstaan is, moet het opgelost worden’

producties