professional

Miranda Verschoor

cranio therapeut | coach | personal trainer

‘the key to being happy is knowing you have the power to choose what to accept and what to let go’ – Dodinsky
Miranda Verschoor

In juli 2021 begint Miranda Verschoor, met de verhuizing van Papendrecht naar Ospel, aan een nieuw avontuur. Voor de tweede keer, want – na jaren in commercieel administratieve functies te werken – waagt ze op 1 september 2016 de sprong in het diepe en wordt zelfstandig ondernemer.

“Vooral omdat ik zelf jarenlang tegen mijn eigen lichaam en overgewicht heb gevochten met diëten en jojo-effecten. Elke ochtend stond ik, voor het eten, poedeltje naakt op de weegschaal. En bijna elke ochtend baalde ik van mezelf, mijn lijf en voelde me verre van goed en fit”, deelt ze openhartig. “De kennis uit mijn opleiding tot gewichtconsulent markeerde het prille begin van mijn transformatie. Ik begreep wat gezonde voeding en beweging waren, maar de weg naar me goed voelen, werd nog gedwarsboomd door andere invloeden. Invloeden als gedachten, emoties en gewoontepatronen.”

Vanuit haar levenservaringen en innerlijke strijd beseft ze dat een aantal factoren aan de basis liggen om je goed te kunnen voelen en gelukkig te zijn. Dit vat ze samen in ‘goed zorgen voor jezelf’, de bewuste balans vinden tussen lichaam, geest en gevoel.

Voor haarzelf komt de ommekeer door twee realisaties. “Door al die diëten at ik veel te weinig, wat ik compenseerde door regelmatig verschrikkelijk te overeten (lees: schransen). Door meditaties en mindfulness kreeg ik inzicht in mijn emoties, waardoor ik mezelf leerde accepteren zoals ik ben en mij bewuster werd van de impact van gedachten en gevoelens. Eerst veranderde ik van binnen en daarna van buiten.”

Ze heeft nog steeds geen maatje 38, maar is daarmee helemaal oké! Ze voelt zich fit, sterk, energiek en weet dat ze meer dan voldoende aandacht besteedt aan zelfzorg. Om anderen te begeleiden naar een gezond lichaam en positieve mindset volgt ze meerdere opleidingen in voedingsleer, psychologie en coaching.

In cranio sacraal therapie vindt ze het fysiek ontbrekende puzzelstukje. “Cranio brengt je (weer) terug in je lijf, in je voelen. Het is zo mooi hoe een lichaam emoties kan loslaten door zachte aanraking. Daar word ik blij van… om dat naar boven te halen in mensen. Ik wil mensen ondersteunen om te veranderen in kleine stapjes, maar een grote stap te zetten voor de rest van hun leven.”

‘no one can make you happy until you’re happy with yourself first’