professional

Nicole Smolenaers

facilitator | tarotist | reiki | auteur | counselor

‘you cannot find your soul with your mind, you must use your heart’ ― Gary Zukav
Nicole Smolenaers

In feite draait in het leven van Nicole alles om zuivere taal, om vanuit volledige openheid een verhaal helder (op papier) te krijgen. In haar vak – ze runt met veel enthousiasme een tekst- en communicatiebureau in Weert – moet ze ook blanco zijn en tussen de regels doorlezen om verhalen en wensen van opdrachtgevers in de juiste woorden en concepten te vertalen. 

Ze is dan ook oprecht geïnteresseerd in de ander, in zijn beleving en drijfveren. Vanuit deze betrokkenheid heeft ze intuïtief snel de essentie te pakken. In werkelijk alles wat ze doet, gaat ze intuïtief te werk. Ze krijgt energie van eerlijke, diepgaande gesprekken en wordt blij als ze (samen met anderen) een bijdrage kan leveren aan creatieve – en bewustwordingsprocessen. “Ik geloof in dynamische en organische groei, in constante ontwikkeling. Ik heb geen aversie tegen de goede standaard, geloof echter meer in originaliteit, authenticiteit met een (flink) vleugje eigenwijsheid.”

Deze eigen wijsheid is langzaam uitgedijd. Tijdens een lange zoektocht om haar hoogsensitiviteit – en vooral haar fysieke reacties hierop – beter te kunnen begrijpen en te kunnen handlen, maakt ze kennis met veel mooie methodieken en disciplines. Hier komt haar intrinsieke motivatie voor Goedstof uit voort. Als geboren verbinder wil ze deze professionals (die vaak wat minder commercieel zijn) in het licht zetten, zodat ze makkelijker vindbaar zijn voor anderen die zoekende zijn op hun weg naar bewustwording.

Zelf gebruikt ze al meer dan dertig jaar de tarotkaarten als een middel om te spiegelen, om alles (wederom) open en bloot op tafel te krijgen. De tarot geeft je een breder perspectief en dat kan verrassend zijn, inzichten en verklaringen geven. Een zuiver moment van reflectie. Inmiddels zijn de kaarten voor haar een tool geworden om (als dat zich aandient) boodschappen door te geven. Ook op dit vlak zal ze niks forceren en altijd intuïtief intunen.

In de zomer van 2023, tijdens de Goedstofdag, heeft Nicole haar eerste boek gelanceerd. Een compacte tarotgids, waarin de symbolen en boodschappen van alle 78 tarotkaarten beknopt zijn uitgelegd. Helder en overzichtelijk aan de hand van de Rider-Waite tarot, het meest populaire tarotdeck tot nu toe. Elke ronde van Goedstof is het mogelijk om aan te sluiten bij een tarotproductie van haar.

‘your visions will become clear only when you can look into your own heart; who looks outside, dreams – who looks inside, awakes’ ― Carl Gustav Jung