Blog door Nicole Smolenaers

Oei, ik groei! Manifestatiekracht ontplooien

februari 2021

‘Wij zijn de magiërs, de initiators en scheppers van onze levensloop’
De energie van februari is dit jaar enorm krachtig, zo voelbaar. We zijn de maand meteen begonnen met twee poortdagen (dagen waarop de sluier tussen kosmos en aarde dunner is waardoor we ontvankelijker zijn voor informatie). Een goed begin is het halve werk, zeg maar, want deze twee dagen zetten meteen de toon voor de rest van de maand. Een maand waarin we diep in ons eigen gevoel mogen afzakken en naar onze grootste pijnstukken mogen kijken. Zonder oordeel en vanuit compassie.

Terwijl ik weer voorzichtig aan het landen ben, probeer ik grip te krijgen op de intense bubbel waarin ik afgelopen week zat, probeer mijn gedachten en gevoelens hierover te ordenen. Het was heftig maar ook bijzonder om te ervaren hoe puur, onvoorwaardelijk en tijdloos alles is op zielsniveau.

dieper in je gevoel

Misschien ervaar jij ook dat je deze maand behoefte hebt om je in jezelf terug te trekken. Dieper in je gevoel te gaan en ruimte te geven aan belangrijke processen uit het verleden die nu ineens (schijnbaar zomaar) oppoppen. Alles heeft echter een reden. Deze stukken komen nu in het licht omdat ze je helpen bewust te worden van jouw gevoelens, jouw beleving en jouw handelen. Door de door jouw persoonlijkheid (ego) gekleurde versie opnieuw te filteren, kun je deze zuiveren en zicht krijgen op wat in jouw blauwdruk verdraaid is en wat oorspronkelijk is. Dit geeft een gigantische frequentieverhoging en helpt je om meer in contact te komen met jouw bron, jouw essentie, jouw kern. Deze emotionele ervaring is nodig zodat je jouw pure talenten en kwaliteiten constructief kunt gaan inzetten.

Vergelijk het met de ontwikkeling van een kind volgens de voorspelbare sprongen uit het boek Oei, ik groei! (1992). Alleen zijn deze hordes wat minder voorspelbaar en minder tastbaar. Soms gooien ze je volledig uit je comfortzone of terug in het diepe. Alles met het doel om inzicht te krijgen, een nieuwe helderheid om een stap (sprong) vooruit te maken.

bewust stilstaan

Mocht je willen ontdekken wat er diep van binnen bij jou speelt, probeer dan even uit de sleur van alledag te stappen. Stop de modus van het automatische bestaan en gun jezelf een paar minuten (of een paar dagen) om hier bewust bij stil te staan. Probeer open te staan voor wat in je opkomt, accepteer dit en schat dit op waarde. Het is wat het is! Je hoeft het alleen maar te ervaren, dus probeer je eraan over te geven. Kijk vanuit empathie (liefde en zachtheid) naar jezelf en eventueel andere betrokkenen. Oprechte open vragen – zelfs alleen in gedachten – creëren ruimte en vrijheid in jouw verbinding met zowel jezelf als met de ander.

De kracht van gedachten wordt vaak nog onderschat. Alles is energie! Dat wat we denken, voelen en uitdragen in woorden en/of lichaamstaal. Alles heeft een bepaalde trilling en deze heeft effect op onszelf en onze omgeving. Where focus goes, energy flows!

Wij zijn de vormgevers van ons leven. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van alle woorden, gedachten en acties die je uitzendt. Onze buitenwereld weerspiegelt onze binnenwereld – wat had ik vroeger een hekel aan deze uitspraak, nu weet ik hoe treffend deze is. In de woorden van Eckhart Tolle: ‘We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar we zien ze zoals wij zijn’. Wij zijn de magiërs, de initiators en scheppers van onze levensloop.

Dit betekent dus dat we daar echt invloed op hebben. Wat we uitzetten, trekken we aan. Zeker in deze roerige tijden. Wanneer we onze focus positief inzetten, met goede intenties, brengen we ook meer positiviteit en licht in ons leven. Stel je voor wat we hiermee zouden bereiken wanneer we dit allemaal massaal gaan doen. What the world needs now is love….

zuiveren en manifesteren

Maar, verbeter de wereld begin bij jezelf. Terug naar de bubbel, terug naar de (spirituele) les van februari. Door onze subjectieve kijk op oude stukken te heroverwegen en te filteren, zuiveren we het beeld wat we hebben gecreëerd en komen weer in contact met onze oorspronkelijke blauwdruk. Vandaaruit kunnen we opnieuw gaan vormgeven. Niet vanuit geconditioneerde (denk)patronen, overtuigingen en verdedigingsmechanismen, maar vanuit de kwaliteiten en talenten die we van nature (al dan niet bewust) in ons dragen. Vanuit onze originele (ware) manifestatiekracht.

Deze frequentieverhoging zorgt dat we ons volledige potentieel activeren, zodat we oprecht resoneren met onze blauwdruk en deze energie constructief in ons leven brengen. Als een soort supergeleider. Dit is juist nu van groot belang, want we leven niet zomaar in deze tijd. We’re on a mission! Door op een hogere trilling af te stemmen, overstijgen we de dualiteit en polarisatie die we nu wereldwijd waarnemen. We houden koers volgens ons hartverlangen. You are the queen and/or king of your own story. Create a beautiful one and enjoy the ride!

Nicole


Om je beter af te stemmen op een hogere energiefrequentie, kun je onder meer je intentie bekrachtigen door iedere dag een affirmatie te doen. (Een affirmatie is een duidelijk verwoord statement, altijd in de tegenwoordige tijd en met eenpositieve, pure intentie.) Een affirmatie werkt als een magneet om onze mindset positief te trainen.

Ann Vermonden legt uit hoe de ander een reflectie is van jezelf. Fran Tielemans van Lichtwerkers Nederland vertelt in het kort over de groeistulp van februari.