productie

pijn als boodschap

‘pijnlijke gevoelens zullen zich op den duur ergens in het lichaam manifesteren’
De hamvraag is: heb ik last van mijn lichaam of heeft mijn lichaam last van mij? Welke positieve boodschap schuilt er in mijn pijn die mij iets te leren of te vertellen heeft? Wat is de echte oorzaak van fysieke pijn?

Renny de Bruyn

Nederland telt 1 miljoen patiënten met chronische pijnen. Dit aantal stijgt jaarlijks gestaag, net als het aantal pijnklinieken en varianten van pijnstillende medicijnen. Ook het aantal wetenschappelijke studies, die de oorzaken van pijn onderzoeken en de bestrijding van de pijn effectueren, neemt toe.

Renny de Bruyn, pedagoog, osteopaat en Master-Practioner NLP, auteur van Pijn als positieve Boodschap (2007) en Nooit meer Hoofdpijn (2010), legt in deze Goedstof productie de vinger op de zere plek. Hij legt uit wat de echte oorzaak van fysieke pijn is. En geeft oplossingen om deze echt te lijf te gaan, zonder alleen maar symptoombestrijding te doen.

Hij laat je in de vorm van geleide visualisatie-oefeningen bij jezelf ontdekken en achterhalen waar jouw fysieke pijn vandaan komt. Deze oefeningen zijn ontleend aan EMDR-technieken om in contact te komen met het onderbewuste. Op basis van vrijwilligheid word je hierna uitgenodigd te vertellen over de ontdekte ervaringen.

Na het opsporen en achterhalen van de oorzaak van de pijn, zal Renny je ook begeleiden bij het vinden van de oplossing voor het (chronisch) pijnprobleem. Dit gebeurt onder meer door middel van ‘voelialisatie’-oefeningen, waarbij de intuïtie – het goede gevoel – wordt ingeschakeld en een helend effect zal hebben.

wanneer

nog geen nieuwe datum

investering

waar