productie

Qi Gong

‘waar beweging is, is energie’
Qi Gong betekent letterlijk 'energie-werk'. Door regelmatig bewegingen te doen - met de juiste intentie - versterk je je immuunsysteem en je zenuwstelsel. Dit ontstaat omdat energie je aandacht volgt. De herhaling van de oefening met een correcte ademhaling bevordert de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam en met nadruk in de organen. Het is een soort doe-meditatie die heerlijk rustgevend is.

Karin Beerens

Lichaam en geest functioneren als één geheel. Je kunt een eventuele klacht dus ook zien als een kans om naar de diepere laag te kijken. En, je kunt zorgen dat de meestal onderliggende blokkade zich niet in een fysieke klacht gaat uiten. Door bewust, met aandacht, doelgerichte oefeningen te doen.

Karin Beerens – die samen met Linda van den Boom in de productie ‘in transitie met jezelf’ je ook begeleidt om je vrouwelijke energie te omarmen – is gediplomeerd Qi Gong docent. Qi Gong is een oude Chinese manier van ademhaling en het sturen van de vitale energie door gebruik te maken van de kracht van gedachte/intentie. “Qi is een oorspronkelijke vitale kracht (levensenergie) die de atomen en moleculen in beweging houdt. Het is de onzichtbare energiestroom die alles met elkaar verbindt. Door het beoefenen van Qi Gong bouw je langzaam maar zeker een buffer op, zodat deze vitale levenskracht alle organen kan bereiken. Je zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd door het reservoir aan energie wat je hebt opgebouwd.”

De ademhalings- en circulatietechnieken, kunnen de gezondheid verbeteren en het lichaam versterken. Medische Qi Gong heeft als effect dat het de organen, het zenuwstelsel en immuunsysteem versterkt en de bloedsomloop, ademhaling en energiecirculatie verbetert. ’Vervuilde’ Qi laat je gaan, verse Qi neem je op, blokkades in de energiemeridianen worden doorbroken en de verdeling van Qi over het gehele lichaam geoptimaliseerd.

wanneer

nog geen nieuwe datum

investering

waar

meer over Karin