professional

Ria Kessels

handlezer | encaustic artist | engelkaartreader

‘na contact met handlezen kijk je nooit meer hetzelfde naar handen’
Ria Kessels

Getrouwd met haar grote liefde Eric en moeder van twee volwassen zonen leidt Ria Kessels een fijn leven in Nederweert. Ze weet van jongs af aan al dat ze gevoelig is, maar kan daar niet makkelijk mee omgaan. Ze voelt zich vaak alleen en trekt veel de natuur in of focust zich op dieren.

Wanneer haar oudste zoon op jonge leeftijd niet lekker in zijn vel zit, gaat ze op zoek naar hulp. Zo komt ze voor het eerst in aanraking met handlezen. “Dat was zo bijzonder! Iemand die mij niet kent, weet een heel verhaal te vertellen over mij. Ik putte hier kracht uit, nam zelf de teugels in handen en vervolgde mijn pad.”

Na een aantal jaren krijgt ze de mogelijkheid om zelf de cursus te volgen. Een wens komt uit. “Ik wilde leren, om mijzelf en mijn kinderen beter te begrijpen. Onze gevoelige zoon kon moeilijk vertellen wat er in hem omging, maar toen ik zelf handen leerde lezen, snapte ik steeds beter waarom hij dingen wel of niet wilde doen, dit stond in zijn handen. Het gaf mij veel rust, kon het geijkte protocol beter loslaten en kijken naar wat wenselijk was. Het heeft mij erg veel gebracht.”

Bij handlezen bestudeert Ria, die sinds 2016 een eigen bedrijf heeft voor consulten, workshops en cursussen over onder andere handlezen, de lijnen en tekens in je hand, je huidpatroon, je handvorm en vingers. Hierdoor krijg je een beeld van je eigen karakter, behoeftes en verlangen, van je talenten en valkuilen. Meer begrip over jezelf resulteert in meer zelfinzicht, waardoor je in staat bent om je gedrag of leefwijze in de gewenste richting te veranderen.

“Je handen zijn letterlijk een blauwdruk van je persoonlijkheid”, aldus Ria. “Lijnen zijn energiekanalen die in verbinding staan met het zenuwstelsel. Op alle gebeurtenissen, gevoelens, gedachten, prikkels, behoeftes, verlangens en relaties reageert je zenuwstelsel. En je handen laten dit zien.”Het is nooit bewust haar bedoeling geweest om voor andere mensen handen te lezen, om op beurzen te staan, workshops of cursussen te geven. Inmiddels doet Ria dat allemaal en wordt daar heel gelukkig van. “Ik maak steeds beter contact met mijzelf en durf hier dan ook de keuzes naar te maken. Handlezen heeft mijn leven verrijkt.” Inmiddels geeft ze ook workshops in encaustic art en consulten in engelenkaarten.

‘als jij je pad verandert, veranderen de lijnen in je handen met je mee’

producties