professional

Sonja Janssen

massagetherapeut | emm-tech instructor | emmett

‘luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen’
Sonja Janssen

Na 27 jaar met heel veel plezier in de kraamzorg te hebben gewerkt, vindt Sonja in 2015 haar passie in de massagewereld. Hierin kan ze volledig haar hart volgen en het groeiend enthousiasme resulteert drie jaar later in een eigen praktijk met als specialisatie EMMETT Techniek en tutor van de Emm-Tech training. Door haar onbevangen openheid en jarenlange ervaring heeft ze extra voelsprieten ontwikkeld waardoor ze energetisch resoneert en perfect aanvoelt waar de spanning in het lichaam zit en waarom.

“Ik zie het lichaam als een holistisch geheel en werk met een mix van de cursussen die ik heb gedaan; telkens opnieuw afgestemd op de persoon”, aldus Sonja die in Maasbracht woont en werkt. Door een flinke dosis levenservaring, de focus op persoonlijke ontwikkeling en een diversiteit aan opleidingen en cursussen wil ze haar bijdrage leveren aan heling; te beginnen bij het stimuleren van bewustwording.

Haar diepste interesse gaat uit naar de kern van dat wat spanning veroorzaakt in het lijf. Het inzetten van EMMETT Therapie, eventueel in combinatie met (stoel)massage, bezorgt haar de veel vreugde, omdat de resultaten goed zijn en direct merkbaar. Inmiddels heeft ze haar kennis verder uitgebreid, onder meer met MSTR scartissue release (littekenweefselbehandeling) plus een verdieping, waardoor ze littekens los kan maken tot op het bot met 20 verschillende technieken.

Met deze techniek behandelt ze ook littekens bij paarden. “Dit zijn unieke methodes. Het is zo’n zachte, gerichte aanrakingsmethode, ontwikkeld door Ross Emmett, die zorgt voor ontspanning van spieren, verbeteren van actieve balans en veel meer. Zelfs ik verwonder me nog steeds.” Sonja is zo onder de indruk, ook over het effect bij dieren, dat ze tegenwoordig de introductie dagworkshops en de opleiding voor paarden (Emmett-4-Horses) verzorgd.

Ze blijft zich continu specialiseren – momenteel met Emmett-4-Dogs en Yn Balans bonework voor mensen. “De methode gebruikt de huid als het ware als een touchscreen. Het is een zachte, snelle, effectieve manier van ongemak behandelen met direct resultaat door ontspanning van het bindweefsel wat diep in het lichaam voelbaar kan zijn.”

‘masseren geeft mij energie, levensvreugde en ontspanning, daarin wil ik mensen graag in meenemen’

producties