professional

Sylvia Winkelmolen

adem & vitaliteitscoach | yogadocent | veteraan

‘soms is het juist tijd voor stilstand, voor ademruimte’
Sylvia Winkelmolen

Yoga, meditatie, stilte, mindfulness, ademwerk… Allemaal begrippen die Sylvia Winkelmolen

vijftien jaar geleden nog niet zoveel zeggen. En, begrippen waar ze in het verleden misschien zelfs een oordeel over heeft. Ondertussen weet ze wel beter.

Hoewel ze zichzelf nog altijd ziet als een stoer wijf (ze is burgerambtenaar bij Defensie), veteraan en bovenal iemand die haar eigen boontjes kan doppen, heeft ze geleerd dat het juist super stoer is om zachtheid toe te laten, om hulp te vragen. “En, dat zweverig eigenlijk helemaal niet zweverig is, maar juist heel aardend”, voegt ze toe. “Ik kom stap voor stap meer in verbinding met mezelf dan ik ooit ben geweest. Door zelf hier stappen in te zetten, maar ook door hulp te vragen en te accepteren.”

Ergens in het proces van volwassen worden, is ze uit het oog verloren hoe ze lief voor zichzelf kan zijn, grenzen kan aangeven en kan bewaken. Met als gevolg dat ze chronische migraine krijgt, wat haar ‘dwingt’ beter voor zichzelf te zorgen. In yoga vindt ze een manier van bewegen waar ze blij van wordt, waarin ze ontspanning vindt. “Wat ben ik blij dat ik mensen tegen ben gekomen op mijn reis die een stukje met me mee hebben gelopen. Met de lessen die ik heb geleerd en de kennis die ik daarover heb mogen opdoen, is een (nieuwe) wereld voor me opengegaan.”

Sylvia leert luisteren naar de signalen van haar lichaam en verdiept zich verder in yoga, volgt de docentenopleiding (2014) en gaat les geven. Wanneer het hek eenmaal van de dam is, is ze niet te stoppen. Ze maakt zich meerdere specialisaties op het gebied van yoga eigen, volgt een opleiding tot Leefstijl & Vitaliteitscoach (2020), doet diverse mindfulness trainingen en wordt opgeleid tot Balance Breathing ademcoach 1 & 2 (2023). “Er is meer lucht in mijn leven. Ruimte om te bewegen, te ademen en mezelf te zijn.”

Ze weet echt niet waar haar weg zal eindigen, maar heeft er ontzettend veel zin in. “Nu ben ik dankbaar voor mijn ervaringen. Als coach loop ik heel graag een stukje mee op de reis van anderen door in te zetten wat op het moment passend is. Mijn missie is om samen te onderzoeken waar jouw wensen liggen om te werken aan wat voor jou nodig is om een gelukkigere, misschien wel betere, versie van jezelf te worden.”

‘even uitpluggen versterkt het fundament en heeft een positieve invloed op hoe je in het leven staat’