productie

systemisch werk

‘het beeld zit al in het marmer, ik bevrijd het overtollige alleen maar’ – Michelangelo
Systemisch werk is bij uitstek geschikt om eigen patronen en eventuele (onbewuste) blokkades te onderzoeken in veilig groepsverband. Het is een krachtig instrument als je voorbij het woord en je gedachten je verleden leert te (h)erkennen en te integreren in het heden. Ontdek hoe Marcel Kerkhofs de magie van het veld inzet in deze productie.

Marcel Kerkhofs

Door een systeem op te stellen in een ruimtelijke weergave, kunnen symptomen en dynamieken inzichtelijk worden. Dit gebeurt op een energetisch onbewust niveau dat veel krachtiger is dan je bewuste denken. Door (h)erkenning van de onbewuste dynamieken wordt verandering mogelijk, zodat de energie weer kan stromen. Mensen komen in hun kracht en het systeem kan op een gezonde manier herstellen. Of je nu toeschouwer bent, representant of degene die een vraag inbrengt, een opstelling heeft enorm veel impact. De groep ontstaat immers niet zomaar; dit is natuurlijke selectie.

Tijdens de productie kijken we samen wat in het moment getoond mag worden. Iedereen kan gevraagd worden een rol in te nemen in het zogenoemde veld en als representant gaan staan voor iets of iemand. Vervolgens observeren we wat iedereen voelt, waarneemt en denkt en welke beweging mensen willen maken in het neergezette veld. De rol kan staan voor dingen of emoties, maar staat meestal voor (overleden) familieleden of mensen die onderdeel uitmaken van het systeem binnen het kader van de vraag.

Met zijn scherpe blik en de benodigde voelsprieten om te doorgronden wat de essentie van de situatie is, zal coach/counselor Marcel de groep professioneel begeleiden. We leven in systemen, in omgevingen met onder meer families, collega’s, verenigingen en vrienden. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in deze systemen.

wanneer

nog geen nieuwe datum

investering

waar