productie

tarotintroductie

woensdag

18 september
‘tarot is an instrument that reveals the hidden things of the world and makes sense out of the visible ones’ – Wald Amberstone
Meer spirituele methoden als kaartleggen, numerologie en I Tjing zijn altijd met veel mysterie omgeven. Veel mensen denken dat het mogelijk is hiermee de toekomst te voorspellen. Dat ze geheime kennis verklappen, maar in wezen zijn het instrumenten voor inzicht en (zelf)reflectie. Maak kennis met deze fantastisch tool voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Nicole Smolenaers

Kaarten worden al eeuwenlang gebruikt om antwoord te krijgen op grote en kleine levensvragen. De traditionele tarot vormt de basis voor nagenoeg alle moderne kaartsystemen en orakelkaarten. De exacte oorsprong van de tarot is helaas niet bekend, wel dat het een verzameling is van mystieke wijsheden uit verschillende oude culturen.

Een tarotdeck is opgebouwd uit 78 kaarten (grote en kleine arcana) volgens een vaste structuur, nummering en betekenis. In deze introductie geeft tarotist Nicole uitleg over de grote en de kleine arcana, de symboliek van de getallen, de vier tarotkleuren (staven, bekers, zwaarden en pentagrammen) en de daarmee samenhangende kwaliteiten van de vier elementen (vuur, water, lucht en aarde). Ze doet dit aan de hand van de Rider Waite Tarot, het meest gebruikte en bekende tarotdeck, maar vooral ook een duidelijk deck om mee te beginnen.

Natuurlijk leer je ook een aantal eenvoudige leggingen. Zowel vanuit de rol van de kaartlegger als van de vraagsteller. Afhankelijk van de vraag en de positie binnen een legging kan de nuance van een kaart namelijk iets verschuiven. Goed (leren) voelen wat bij jou resoneert, wat jou raakt, is daarom van groot belang. Wanneer je de basis onder de knie hebt en een aantal spellen kunt leggen en duiden, kun je eindeloos verder. Het is vooral oefenen, oefenen, oefenen en luisteren naar je eigen intuïtie.

Na meer dan vijfendertig jaar ervaring blijven de kaarten Nicole fascineren. Zelf is ze altijd trouw gebleven aan de Rider Waite Tarot, waarin ze nog steeds nieuwe (diepere) lagen ontdekt. In haar zelfgeschreven tarotgids (gepubliceerd in 2023) heeft ze de symbolen en boodschappen van alle kaarten beknopt uitgelegd. Helder en overzichtelijk, zodat de tarot fungeert als een geweldig instrument om jezelf beter te leren kennen en je horizon te verbreden. Een zuiver moment van reflectie.

wanneer

18 september
19.00 – 21.30 u.
(inloop v.a. 18.45 u.)

investering

€ 35,-
€ 60,- inclusief tarotgids
(reguliere prijs € 28,50)

waar

de entresol (via trap bereikbaar)
de SooS
Markt 9, Weert

tarotintroductie

maak je keuze(Vereist)
Betaalmethode*