productie

tarotverdieping

maandag

23 september
‘divination is not seeing the future; it’s looking at the present from a different perspective and seeing connections that were otherwise invisible’ – Charbel Tadros
Waarschijnlijk zijn er net zoveel boeken over tarotkaarten dan legpatronen (spellen of leggingen). Maar, neem vooral niets als waarheid aan. Lees, leer, speel en herhaal! In deze productie(reeks) maak je kennis met de diepere betekenis van de kaarten, waardoor jij je eigen zuivere taal met de tarot ontwikkelt.

Nicole Smolenaers

In feite vormen tarotkaarten een veilig en concreet hulpmiddel om de dialoog aan te gaan met je onderbewustzijn. Als de kaarten letterlijk open op tafel liggen, werkt dit als een krachtige spiegel, waardoor je vanuit een breder perspectief naar het onderwerp, jezelf of je vraag kijkt. Dat kan verrassend zijn, verklaringen geven en je aan het denken zetten.

Natuurlijk vereist het wel enige oefening om de boodschappen goed te kunnen begrijpen. Een tarotdeck bestaat uit 78 kaarten die elk afzonderlijk al een heel verhaal vertellen. Daarom neemt tarotist Nicole je in een drietal producties mee in de wereld van de tarot. Deze 3 producties zijn zowel afzonderlijk als in een reeks te volgen.

1. zwaarden & bekers

Naast de 22 grote arcana kaarten zijn er 56 kaarten die behoren tot de kleine arcana, de ‘kleinere geheimen’ en zijn opgedeeld in 4 series of kleuren. Iedere serie telt 14 kaarten net als gewone speelkaarten: van aas tot en met 10 genummerde kaarten plus 4 hofkaarten. In deze productie worden de zwaarden (lucht) en bekers oftewel kelken (water) uitgelicht. Zwaarden gaan vooral over ons (kritisch) denken. Ze zijn onafhankelijk, verkennend, verstandig en schuwen het conflict niet. Bekers staan voor emoties en creativiteit. Ze geven liefdevolle, empathische, zorgzame en diepgaande gevoelens weer.

2. staven & pentagrammen

Naast de 22 grote arcana kaarten zijn er 56 kaarten die behoren tot de kleine arcana, de ‘kleinere geheimen’ en zijn opgedeeld in 4 series of kleuren. Iedere serie telt 14 kaarten net als gewone speelkaarten: van aas tot en met 10 genummerde kaarten plus 4 hofkaarten. In deze productie komen een gedeelte van de kleine arcana aan bod, namelijk de staven (vuur) en munten oftewel pentakels of pentagrammen (aarde). Staven zijn vurig, gepassioneerd en duiden op groei en dynamiek; ook op zielsniveau. Ze zijn avontuurlijk, gemotiveerd, ondernemend en hebben lef. Pentagrammen daarentegen zijn wat meer behouden. Ze houden van aardse (materiële) zaken die concreet en praktisch zijn. Ze houden van betrouwbaarheid, stabiliteit, authenticiteit en zijn realistisch.

3. grote arcana’s

Er zijn 22 grote arcana. In het Latijns betekent arcanum geheimen, deze tarotkaarten verwijzen dus naar de ‘grote geheimen van het leven’. Ze representeren de menselijke levensloop, zoals de Reis van de Held, een veel gebruikte storytelling-template in de film- en reclamewereld (Disney). Deze kaarten gaan over grote gebeurtenissen en belangrijke levenslessen; ze hebben dubbele woordwaarde, zeg maar.

Naast de verdieping in de betekenis van de kaarten oefen je met een aantal leggingen. Zowel vanuit de rol van de kaartlegger als van de vraagsteller.

Na meer dan vijfendertig jaar ervaring blijven de kaarten Nicole fascineren. Zelf is ze altijd trouw gebleven aan de Rider Waite Tarot, waarin ze nog steeds nieuwe (diepere) lagen ontdekt. In haar zelfgeschreven tarotgids (gepubliceerd in 2023) heeft ze de symbolen en boodschappen van alle kaarten beknopt uitgelegd. Helder en overzichtelijk, zodat de tarot fungeert als een geweldig instrument om jezelf beter te leren kennen en je horizon te verbreden. Een zuiver moment van reflectie.

wanneer

23 september = staven & pentagrammen
25 november = grote arcana
27 januari = zwaarden & bekers
19.00 – 21.30 u. (inloop v.a. 18.45 u.)

investering

€ 35,- per productie
€ 99,- voor de reeks (x3)

waar

de entresol (via trap bereikbaar)
de SooS
Markt 9, Weert

tarotverdieping

maak je keuze(Vereist)
Betaalmethode*